Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 6 g
Informacja dostępna w serwisie od: 28.10.2007 (6233 dni)
Produkt był oglądany: 3011 razy
Kamis Liście laurowe nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Kamis Liście laurowe nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Przyprawą są wysuszone liście tropikalnego, wiecznie zielonego krzewu o nazwie wawrzyn szlachetny, uprawianego najczęściej w krajach klimatu śródziemnomorskiego. Przyprawowe właściwości Liści Laurowych związane są z zawartością olejku eterycznego, garbników i goryczy, które nadają im przyjemny, korzenny zapach i gorzkawy, specyficzny smak.
Liście Laurowe są przyprawą o szerokim zastosowaniu. Poprawiają smak wielu zup (ziemniaczana, grochowa, fasolowa, kapuśniak, żur), flaków i potraw mięsnych, zwłaszcza z dziczyzny i wołowiny. Wzbogacają smakowo sosy, gulasze, drób, galarety, gotowane ryby oraz potrawy z raków i krabów. Liście Laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Przyprawa ta łagodzi słone potrawy oraz posiada właściwości pobudzające apetyt i ułatwiające trawienie. Liście Laurowe stosuje się zazwyczaj w całości, ale mogą być także używane w postaci...
Przyprawą są wysuszone liście tropikalnego, wiecznie zielonego krzewu o nazwie wawrzyn szlachetny, uprawianego najczęściej w krajach klimatu śródziemnomorskiego. Przyprawowe właściwości Liści Laurowych związane są z zawartością olejku eterycznego, garbników i goryczy, które nadają im przyjemny, korzenny zapach i gorzkawy, specyficzny smak.
Liście Laurowe są przyprawą o szerokim zastosowaniu. Poprawiają smak wielu zup (ziemniaczana, grochowa, fasolowa, kapuśniak, żur), flaków i potraw mięsnych, zwłaszcza z dziczyzny i wołowiny. Wzbogacają smakowo sosy, gulasze, drób, galarety, gotowane ryby oraz potrawy z raków i krabów. Liście Laurowe są niezastąpionym dodatkiem do marynat warzywnych (ogórki, buraki, kapusta), mięsnych, rybnych i grzybów. Przyprawa ta łagodzi słone potrawy oraz posiada właściwości pobudzające apetyt i ułatwiające trawienie. Liście Laurowe stosuje się zazwyczaj w całości, ale mogą być także używane w postaci sproszkowanej.