Kamis Anyż gwiazdki nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Anyż, inaczej badian, to wiecznie zielone drzewo, pochodzące z Chin. Jego kwiaty dojrzewając tworzą suche owoce, przypominające gwiazdę. Przyprawą są zarówno owoce (gwiazdy) jak i nasiona w nich zawarte, które są jednak mniej aromatyczne niż pozostałe części owocu.
Przeznaczenie: przyprawa znajduje zastosowanie w przygotowaniu potraw słodko – kwaśnych, mięsnych, warzywnych. Wzbogaca smak pierników, deserów mlecznych, grzanego wina. Sposób użycia: anyż można stosować w całości, rozdrobniony lub zmielony.
Sposób użycia: anyż można stosować w całości, rozdrobniony lub zmielony.
Autor: Szczawik/senior.pl
Data napisania opinii: 31.10.2007 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- atrakcyjny wygląd
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
używam często do dekoracji potraw - można "wyczarowac cuda", jeszcze nie próbowałam dodawac jako przyprawę - ciekawe, z czym komponuje się najlepiej