Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok owocowo-warzywny
Wielkość opakowania: brak danych
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 9303 razy
Bio Food Sok jabłkowo-selerowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok jabłkowo-selerowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Jest otrzymywany przez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek i selera oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, stabilizuje poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt, działa przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo. Działa odmładzająco i uspakajająco. Może być stosowany jest w leczeniu anemii, artretyzmu, bezsenności, bólów żołądkowych, dolegliwości oskrzeli, infekcji jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki, goścu i kamicy nerkowej.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów...
Jest otrzymywany przez bezpośrednie tłoczenie soku z jabłek i selera oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. krzem, wapń, potas.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa korzystnie na serce, obniża poziom cholesterolu we krwi, obniża ciśnienie tętnicze krwi, stabilizuje poziom cukru we krwi, zmniejsza apetyt, działa przeciwwirusowo i przeciwnowotworowo. Działa odmładzająco i uspakajająco. Może być stosowany jest w leczeniu anemii, artretyzmu, bezsenności, bólów żołądkowych, dolegliwości oskrzeli, infekcji jelitowych, miażdżycy, nadciśnienia tętniczego, opryszczki, goścu i kamicy nerkowej.
Sok naturalny jest to sok komórkowy uzyskany z tkanki owoców lub warzyw przez wyciśniecie, (tłoczenie), a następnie utrwalony przez pasteryzację bez stosowania obróbki enzymatycznej i zabiegów klarowania. W produkcji soku naturalnego nie można stosować dodatku cukru ,kwasów spożywczych i innych substancji.
Soki naturalne charakteryzują się wyższą wartością odżywczą oraz posiadają lepsze cechy organoleptyczne.