Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny kwaszony
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 6195 razy
Bio Food Sok z kapusty kwaszonej nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok z kapusty kwaszonej nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty i marchwi kwaszonych oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe, Pobudza produkcję czerwonych krwinek, Jest moczopędny, Hamuje wzrost polipów jelita grubego, Działa kojąco na wrzody żołądka, Pobudza układ odpornościowy, Niszczy bakterie i wirusy, Działa korzystnie na procesy wzrostu, Przeciwdziała chorobie wieńcowej, Obniża poziom cholesterolu, Reguluje pracę przewodu pokarmowego.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową...
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z kapusty i marchwi kwaszonych oraz pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. wapń, potas, magnez, mangan, siarka, arsen, żelazo, fosfor, molibden.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Ma działanie przeciwnowotworowe, Pobudza produkcję czerwonych krwinek, Jest moczopędny, Hamuje wzrost polipów jelita grubego, Działa kojąco na wrzody żołądka, Pobudza układ odpornościowy, Niszczy bakterie i wirusy, Działa korzystnie na procesy wzrostu, Przeciwdziała chorobie wieńcowej, Obniża poziom cholesterolu, Reguluje pracę przewodu pokarmowego.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),
* pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,
* niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością,