Cechy szczególne produktu: Organiczny
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: sok warzywny kwaszony
Wielkość opakowania: 300 ml
Informacja dostępna w serwisie od: 15.04.2009 (5698 dni)
Produkt był oglądany: 4350 razy
Bio Food Sok wielowarzywny kwaszony nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Bio Food Sok wielowarzywny kwaszony nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, selera, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, D, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. sód, wapń, potas, miedź, magnez, mangan, żelazo, fosfor, chlor, siarka, arsen, molibden, nikiel, kobalt.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa przeciwnowotworowo, Przeciwdziała zaparciom, Koi system nerwowy, Wzmacnia odporność, Pomaga zwalczać infekcje, Obniża ciśnienie krwi, Przeciwdziała w chorobie wieńcowej, Obniża poziom cholesterolu, Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, Działa krwiotwórczo, Wzmacnia włosy i paznokcie.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
Sok ten uzyskuje się poprzez bezpośrednie tłoczenie soku z buraka i kapusty kwaszonych, jabłka, selera, marchwi oraz utrwalenie przez pasteryzację.
Wartość odżywcza:
Zawiera witaminę A, E, D, K, PP, C, B1, B2, oraz związki mineralne m.in. sód, wapń, potas, miedź, magnez, mangan, żelazo, fosfor, chlor, siarka, arsen, molibden, nikiel, kobalt.
Wartość profilaktyczna i zdrowotna:
Działa przeciwnowotworowo, Przeciwdziała zaparciom, Koi system nerwowy, Wzmacnia odporność, Pomaga zwalczać infekcje, Obniża ciśnienie krwi, Przeciwdziała w chorobie wieńcowej, Obniża poziom cholesterolu, Posiada właściwości przeciwbakteryjne i przeciwwirusowe, Działa krwiotwórczo, Wzmacnia włosy i paznokcie.
Kwaszenie jest jedną z najstarszych metod konserwowania warzyw.
Soki kwaszone oraz kwaszonki zachowują wiele cennych składników odżywczych zawartych w surowcach. W porównaniu z surowcem charakteryzują się:
* wysokimi walorami smakowymi,
* stosunkowo wysoką zawartością witaminową (proces kwaszenia stabilizuje witaminę C i prowitaminę A),
* pozytywnymi cechami zdrowotnymi, ponieważ bakterie fermentacji mlekowej nie wytwarzają związków szkodliwych dla zdrowia ,a ich metabolizm hamuje rozwój bakterii patogennych,
* niską kalorycznością gotowego wyrobu i wysoką trwałością,