Cechy szczególne produktu: brak danych
Gatunek rośliny: rzepak
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: brak danych
Tłoczony na zimno: Tak
Wielkość opakowania: 1 l
Informacja dostępna w serwisie od: 03.12.2008 (5831 dni)
Produkt był oglądany: 8457 razy
Rapso 100% czysty olej rzepakowy nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Rapso 100% czysty olej rzepakowy nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
100% czysty, ekologiczny olej rzepakowy marki Rapso, do uniwersalnego stosowania, kryje w sobie bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E.
Uprawa starannie wyselekcjonowanych gatunków rzepaku, wykorzystywanych w produkcji, odbywa się w ekologicznych i kontrolowanych gospodarstwach rolnych w Austrii. Olej marki Rapso pozyskiwany jest na drodze delikatnego tłoczenia na ciepło bez ekstrakcji za pomocą środków chemicznych. Również proces oczyszczania, realizowany w oparciu o opracowany specjalnie w tym celu proces destylacji, wyklucza użycie sztucznych dodatków. Dzięki temu olej zachowuje naturalne witaminy. Ponadto, certyfikat badania jakości nadany przez agroVet Gmbh wykazuje, iż rzepak przeznaczony do produkcji oleju Rapso nie został zmodyfikowany genetycznie. Olej jest zatem produktem ekologicznym oraz naturalnym, a jego jakość sprawdzana jest na bieżąco we własnym, nowoczesnym laboratorium zakładowym oraz potwierdzana przez państwowe...
100% czysty, ekologiczny olej rzepakowy marki Rapso, do uniwersalnego stosowania, kryje w sobie bogactwo nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz witaminy E.
Uprawa starannie wyselekcjonowanych gatunków rzepaku, wykorzystywanych w produkcji, odbywa się w ekologicznych i kontrolowanych gospodarstwach rolnych w Austrii. Olej marki Rapso pozyskiwany jest na drodze delikatnego tłoczenia na ciepło bez ekstrakcji za pomocą środków chemicznych. Również proces oczyszczania, realizowany w oparciu o opracowany specjalnie w tym celu proces destylacji, wyklucza użycie sztucznych dodatków. Dzięki temu olej zachowuje naturalne witaminy. Ponadto, certyfikat badania jakości nadany przez agroVet Gmbh wykazuje, iż rzepak przeznaczony do produkcji oleju Rapso nie został zmodyfikowany genetycznie. Olej jest zatem produktem ekologicznym oraz naturalnym, a jego jakość sprawdzana jest na bieżąco we własnym, nowoczesnym laboratorium zakładowym oraz potwierdzana przez państwowe organy kontroli jakości żywności.
Olej rzepakowy marki Rapso posiada specyficzne spektrum kwasów tłuszczowych. Ponad 60% stanowią proste nienasycone kwasy tłuszczowe, w tym kwas olejowy, odpowiedzialny za obniżenie poziomu LDL, czyli złego cholesterolu oraz podwyższenie poziomu pozytywnego cholesterolu HDL. Na kolejne ponad 30% składają się złożone nienasycone kwasy tłuszczowe – z tego 10% Omega 3, których niedobór w organizmie może doprowadzić do znacznego obniżenia sprawności intelektualnych, a także pogorszenia stanu skóry oraz obniżenia odporności. Tylko 6% składu oleju rzepakowego marki Rapso to nasycone kwasy tłuszczowe.