Cechy szczególne produktu: brak danych
Gatunek rośliny: rzepak
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Rodzaj produktu: brak danych
Tłoczony na zimno: Brak danych
Wielkość opakowania: 1 l
Informacja dostępna w serwisie od: 05.01.2008 (6164 dni)
Produkt był oglądany: 13020 razy
Bielmar Olej beskidzki nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
PRODUKT ARCHIWALNY
Czysty Olej Beskidzki tłoczony jest z nasion rzepaku odmian podwójnie ulepszonych, o obniżonej zawartości kwasu erukowego. Olej Beskidzki poddany jest procesowi rafinacji, czyli oczyszczania.
Olej Beskidzki jest teraz otrzymywany tylko poprzez tłoczenie i charakteryzuje się bardzo wysoką wartością odżywczą ze względu na wysoką zawartość:
- jednonienasyconego kwasu oleinowego - 65%
- NNKT nie mniej niż 26%, w czym aż 33% stanowi wielonienasycony kwas linolenowy zaliczany do grupy omega-3, pozostałą część stanowi kwas linolowy z grupy omega-6.
- witaminy E (tokoferol) - 63mg/100g, naturalny przeciwutleniacz, pełniąca niezwykle ważne funkcje w organizmie człowieka.
Olej Beskidzki szczególnie polecamy do sporządzania sosów majonezowych oraz jako dodatek podnoszący wartość odżywczą surówek i sałatek.
Olej Beskidzki ma stosunkowo wysoki punkt dymienia. Dzięki temu doskonale nadaję się do sporządzania, w warunkach...
Czysty Olej Beskidzki tłoczony jest z nasion rzepaku odmian podwójnie ulepszonych, o obniżonej zawartości kwasu erukowego. Olej Beskidzki poddany jest procesowi rafinacji, czyli oczyszczania.
Olej Beskidzki jest teraz otrzymywany tylko poprzez tłoczenie i charakteryzuje się bardzo wysoką wartością odżywczą ze względu na wysoką zawartość:
- jednonienasyconego kwasu oleinowego - 65%
- NNKT nie mniej niż 26%, w czym aż 33% stanowi wielonienasycony kwas linolenowy zaliczany do grupy omega-3, pozostałą część stanowi kwas linolowy z grupy omega-6.
- witaminy E (tokoferol) - 63mg/100g, naturalny przeciwutleniacz, pełniąca niezwykle ważne funkcje w organizmie człowieka.
Olej Beskidzki szczególnie polecamy do sporządzania sosów majonezowych oraz jako dodatek podnoszący wartość odżywczą surówek i sałatek.
Olej Beskidzki ma stosunkowo wysoki punkt dymienia. Dzięki temu doskonale nadaję się do sporządzania, w warunkach domowych, potraw smażonych i pieczonych.
Autor: 23ada(gość)/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: miesiąc
Data napisania opinii: 13.02.2015 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- jakość
Wady produktu:
- cena
Opinia o produkcie:
U nas w domu jada się dość dużo smażonych i pieczonych potraw. Muszę przyznać, że od kiedy zaczęłam kupować olej beskidzki, wszystko bardziej mi smakuje.
Zawodowy również do sałatek.
Trochę drogi, ale warto dopłacić.