Informacja dostępna w serwisie od: 24.09.2009 (5536 dni)
Produkt był oglądany: 4716 razy
Zelmer Vittimo WOK nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Zelmer Vittimo WOK nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Naczynie o charakterystycznym kształcie rozłożystej misy z trójwarstwową powłoką Teflon Select Improved umożliwia smażenie mięs, ryb i warzyw w niewielkiej ilości tłuszczu.
Ta nowa na rynku powłoka została udoskonalona pod względem trwałości i odporności na zarysowania. Wyjątkowa gładkość powłoki Teflon® Select Improved pozwala na szybkie przygotowanie potrawy i ułatwia zmywanie.
Dzięki pokrywie z hartowanego, żaroodpornego szkła Pyrex, w woku wytwarza się specyficzny mikroklimat, który sprawia, że, potrawa jest krucha i bardzo smaczna.
Vittimo WOK ma grube dno ze stalowym dyskiem, które nie ulega deformacji, równomiernie rozprowadza ciepło oraz umożliwia stosowanie na wszystkich kuchenkach, również indukcyjnych.
W woku należy smażyć stale mieszając. Składniki najlepiej pokroić na równe kawałki i dobrze je osuszyć, bo inaczej podczas smażenia będzie pryskał tłuszcz. Smażenie zaczynamy od składników, które wymagają...
Naczynie o charakterystycznym kształcie rozłożystej misy z trójwarstwową powłoką Teflon Select Improved umożliwia smażenie mięs, ryb i warzyw w niewielkiej ilości tłuszczu.
Ta nowa na rynku powłoka została udoskonalona pod względem trwałości i odporności na zarysowania. Wyjątkowa gładkość powłoki Teflon® Select Improved pozwala na szybkie przygotowanie potrawy i ułatwia zmywanie.
Dzięki pokrywie z hartowanego, żaroodpornego szkła Pyrex, w woku wytwarza się specyficzny mikroklimat, który sprawia, że, potrawa jest krucha i bardzo smaczna.
Vittimo WOK ma grube dno ze stalowym dyskiem, które nie ulega deformacji, równomiernie rozprowadza ciepło oraz umożliwia stosowanie na wszystkich kuchenkach, również indukcyjnych.
W woku należy smażyć stale mieszając. Składniki najlepiej pokroić na równe kawałki i dobrze je osuszyć, bo inaczej podczas smażenia będzie pryskał tłuszcz. Smażenie zaczynamy od składników, które wymagają najwięcej czasu, czyli przeważnie od mięsa. Następnie smażymy warzywa, a na końcu kiełki lub pędy bambusa.
Z zewnątrz naczynie pokryte jest łatwą w czyszczeniu, nieprzywierającą, matową powłoką. Dodatkowo dwa wygodne uchwyty z powłoką silikonową zwiększają komfort i bezpieczeństwo użytkowania.