Wreszcie nie trzeba się męczyć z kajmakiem. Masa doskonała, nie za słodka, może nieco za gesta w konsystencji, trzeba solidnie podgrzać żeby...
więcej »
Świetna masa do ciast i naleśników - bardzo oszczędza czas, nie trzeba gotować przez 3 godziny mleka skondensowanego. Po zmiksowaniu z masłem...
więcej »
Pyszny jest ten sos. Doskonały do wszystkich deserów. Budyń, lody, szarlotka na ciepło, naleśniki wszystko co polane tym sosem smakuje po prostu ...
więcej »
Bardzo fajny i szybki w użyciu produkt, dobry w smaku. Doskonale nadaje się do dekoracji babeczek, ciasteczek i ciast. Dobrze się rozprowadza i...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Wielkość opakowania: 850 g
Informacja dostępna w serwisie od: 19.11.2009 (5480 dni)
Produkt był oglądany: 14025 razy
Przeczytaj: 2 opinii o Prospona Masa makowa z bakaliami data najnowszej opinii: 30.10.2015 Dodaj swoją opinię
Prospona Masa makowa z bakaliami nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Masa makowa to produkt o odpowiedniej konsystencji, otrzymany przez gotowanie zmielonego maku z dodatkiem cukru, bakalii, miodu sztucznego, oraz z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych, środków kształtujących strukturę, konserwujących, składników aromatyzujących, barwników spożywczych
Zalety:
* produkt posiada intensywny, tradycyjny smak i aromat
* nadzienie gotowe jest do użycia
* produkt nie wymaga obróbki termicznej
* możliwość zapiekania w wysokich temperaturach
* wyroby cukiernicze z masą makową nadają się do zamrażania
Zastosowanie:
* baza dla tradycyjnych makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych
* dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego
* składnik lodów, kremów i deserów
* znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak pierogi...
Masa makowa to produkt o odpowiedniej konsystencji, otrzymany przez gotowanie zmielonego maku z dodatkiem cukru, bakalii, miodu sztucznego, oraz z ewentualnym dodatkiem kwasów spożywczych, środków kształtujących strukturę, konserwujących, składników aromatyzujących, barwników spożywczych
Zalety:
* produkt posiada intensywny, tradycyjny smak i aromat
* nadzienie gotowe jest do użycia
* produkt nie wymaga obróbki termicznej
* możliwość zapiekania w wysokich temperaturach
* wyroby cukiernicze z masą makową nadają się do zamrażania
Zastosowanie:
* baza dla tradycyjnych makowców, strucli makowych, mazurków, bułeczek drożdżowych oraz tortów makowych
* dodatek do drobnego pieczywa cukierniczego oraz ciasta francuskiego i półfrancuskiego, kruchego, biszkoptowego, biszkoptowo-tłuszczowego
* składnik lodów, kremów i deserów
* znakomity dodatek do wyrobów gastronomicznych takich jak pierogi, kutia, kluski z makiem
Porady:
* aby zapobiec oddzielaniu się masy makowej od ciasta, przed użyciem należy produkt napowietrzyć przez dokładne rozmieszanie lub dodanie ubitej piany białkowej
* syrop w puszce nie jest wadą produktu – wymieszaj go z masą makową
* masę makową możesz urozmaicić dodając do niej niewielką ilość jabłka pasteryzowanego lub prażonego
* po otwarciu produkt można przechowywać pod przykryciem w warunkach chłodniczych przez 2 tygodnie
Masa makowa to produkt nie pochodzący z surowców genetycznie modyfikowanych.
Autor: majeczka_kuchareczka/senior.pl | Posiada/korzysta z tego produktu: ponad rok
Data napisania opinii: 25.03.2010 | Czy oceniający poleca ten produkt? TAK
Zalety produktu:
- masa jest gęsta i gładka
- zawiera bakalie
- ciasto nie jest suche i się nie kruszy
Wady produktu:
Opinia o produkcie:
Helio używam od wielu lat, bo mam gwarancję, że makowiec zaraz po wyjęciu z piekarnika się nie pokruszy i zachowa świeżość przez wiele dni:)