Twoje ustawieniaKategorieNarzędzia
Dodaj swoją opinię o tym produkcie
Dodaj uwagę lub pytanie dotyczące produktu
Subskrybuj nowe opinie o produkcie
Subskrybuj nowe uwagi i pytania do tego produktu
Dodaj produkt do obserwowanych
Zgłoś uwagi do opisu produktu
Dodaj zdjęcie produktu, ulotkę lub instrukcję
Dodaj nowy produkt
Kategorie podobneZnajdź produktNajnowsze opinieKamis Marynata Staropolska do mięs i drobiu Winiary Ziarenka Smaku Drobiowe Galeo Przyprawa do gyrosa Galeo Przyprawa do karkówki Winiary Ziarenka smaku uniwersalne |
Kamis Przyprawa do Szarlotki
Producent: Kamis Opis produktu:
Szarlotka w historii kuchni polskiej zajmuje zasłużone miejsce ciasta dobrego i prostego w przygotowaniu. Chociaż znamy wiele sposobów na przyrządzanie znakomitej szarlotki to jej najpopularniejszą formą jest kruche ciasto z dużą ilością jabłek: duszonych, tartych, lub po prostu pokrojonych w cząstki. Nie byłoby jednak szarlotki bez przypraw – niezastąpionego cynamonu, goździków, imbiru i kardamonu. Nic nie pachnie tak wyśmienicie jak właśnie wyjęta z pieca szarlotka! Choć dziś szarlotkę znamy jako ciasto z jabłkami, nie zawsze tak było. Staropolskie przepisy mówiły o dodawaniu, a nawet zastępowaniu jabłek gruszkami, czy morelami. W kuchni europejskiej szarlotkami nazywano również desery z jabłek zapiekanych w formie wyłożonej grzankami, a czasem biszkoptami, podawane na ciepło. Przyprawa do Szarlotki Kamis to starannie dobrana kompozycja charakterystycznych dla tego ciasta przypraw, które gwarantują doskonały efekt kulinarny –... Kliknij aby rozwinąć pełny opis produktu
Szarlotka w historii kuchni polskiej zajmuje zasłużone miejsce ciasta dobrego i prostego w przygotowaniu. Chociaż znamy wiele sposobów na przyrządzanie znakomitej szarlotki to jej najpopularniejszą formą jest kruche ciasto z dużą ilością jabłek: duszonych, tartych, lub po prostu pokrojonych w cząstki. Nie byłoby jednak szarlotki bez przypraw – niezastąpionego cynamonu, goździków, imbiru i kardamonu. Nic nie pachnie tak wyśmienicie jak właśnie wyjęta z pieca szarlotka! Choć dziś szarlotkę znamy jako ciasto z jabłkami, nie zawsze tak było. Staropolskie przepisy mówiły o dodawaniu, a nawet zastępowaniu jabłek gruszkami, czy morelami. W kuchni europejskiej szarlotkami nazywano również desery z jabłek zapiekanych w formie wyłożonej grzankami, a czasem biszkoptami, podawane na ciepło. Przyprawa do Szarlotki Kamis to starannie dobrana kompozycja charakterystycznych dla tego ciasta przypraw, które gwarantują doskonały efekt kulinarny – niezapomniany smak pieczonych jabłek oprószonych aromatycznym cynamonem, goździkami, imbirem i kardamonem. Zobacz także:
Najnowsze produkty Kamis:
|