Świetne ciasto do zrobienia na chwilę przed wizytą gości. Bardzo proste w wykonaniu i smaczne. Polecam zapracowanym, którzy nie mają czasu na...
więcej »
Cechy szczególne produktu: brak danych
Produkt Fair Trade (Sprawiedliwy handel): brak danych
Typ dania: Ciasto
Wielkość opakowania: 385 g
Informacja dostępna w serwisie od: 10.03.2008 (6099 dni)
Produkt był oglądany: 8321 razy
Emix Piernik ciasto w proszku nie posiada jeszcze żadnej opinii. Dodaj swoją opinię
Emix Piernik ciasto w proszku nie ma żadnych komentarzy. Aby dodać swoją uwagę do opinii innych lub zadać pytanie dotyczące produktu, dodaj własny komentarz
Opis produktu:
Wystarczy ubić zawartość opakowania z odrobiną miękkiego masła i świeżymi jajkami. Przed przełożeniem ciasta do formy, możemy dodać do niego bakalie, np. orzechy, migdały, rodzynki, suszone morele, kandyzowaną skórkę pomarańczową, a także odrobinę miodu. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika i jego ostudzeniu, możemy delektować się miękkim, aromatycznym piernikiem.
Dla urozmaicenia słodkiego wypieku, możemy przekroić ciasto na pół i przełożyć je aromatycznymi powidłami lub gęstym kremem z białej czekolady lub marcepanu. Piernik doskonale smakuje oblany czekoladową polewą z dodatkiem imbiru lub cytrynowym lukrem.
Piernik w proszku
Sposób przygotowania:
Do sporządzenia ciasta należy przygotować:
100g miękkiego masła lub margaryny,
4 łyżki stołowe wody,
3 całe jaja.
1. Zawartość torebki wsypać do odpowiedniego naczynia (np. miski), dodać tłuszcz, wodę i jaja. Całość mieszać elektrycznym ubijakiem do piany na...
Wystarczy ubić zawartość opakowania z odrobiną miękkiego masła i świeżymi jajkami. Przed przełożeniem ciasta do formy, możemy dodać do niego bakalie, np. orzechy, migdały, rodzynki, suszone morele, kandyzowaną skórkę pomarańczową, a także odrobinę miodu. Zaraz po wyjęciu ciasta z piekarnika i jego ostudzeniu, możemy delektować się miękkim, aromatycznym piernikiem.
Dla urozmaicenia słodkiego wypieku, możemy przekroić ciasto na pół i przełożyć je aromatycznymi powidłami lub gęstym kremem z białej czekolady lub marcepanu. Piernik doskonale smakuje oblany czekoladową polewą z dodatkiem imbiru lub cytrynowym lukrem.
Piernik w proszku
Sposób przygotowania:
Do sporządzenia ciasta należy przygotować:
100g miękkiego masła lub margaryny,
4 łyżki stołowe wody,
3 całe jaja.
1. Zawartość torebki wsypać do odpowiedniego naczynia (np. miski), dodać tłuszcz, wodę i jaja. Całość mieszać elektrycznym ubijakiem do piany na najwyższych obrotach przez ok. 5 min. do uzyskania gładkiej i jednolitej konsystencji.
2. Przygotowane ciasto wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem i wysypanej mąką formy o dł. 25cm. Wstawić do lekko nagrznego
piekarnika i piec 60-70 min, nie przekraczając temp. 1800C. Po ok. 15 min. pieczenia ostrym nożem naciąć ciasto wzdłuż na głębokość ok. 1cm. Przed wyjęciem ciasta z pieca sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest wypieczone.
3. Piernik po wystudzeniu można pokroić i przełożyć powidłami lub